Atos RTV

Countrytrack is een programma gepresenteerd door Jac Oerlemans waarin de country liefhebber op de hoogte gehouden wordt van alle ins en outs op countrygebied. Naast de moderne en traditionele country zijn de vaste items in het programma:

- regelmatig de Nederlandse Country Top 15 en de Amerikaanse Billboard lijst
- regelmatig kan de Stichting Countrytrack beschikken over, door professionals van het NOB opgenomen, opnamen van live-optredens van nationale en internationale country artiesten. Over deze opnamen kan de Stichting Countrytrack beschikken dank zij de medewerking van de KRO en het NOB.

Geschiedenis
Countrytrack is begin 1986 ontstaan als een radioprogramma van de lokale omroep Tilburg. Na een korte proefperiode van twee maanden, waarin Countrytrack eens in de twee weken werd uitgezonden, was het programma vervolgens wekelijks te beluisteren in Tilburg en omstreken. Al snel bestond er ook bij andere omroepen interesse voor het programma en werd Countrytrack ondergebracht in een stichting. De Stichting Countrytrack is opgericht in juli 1991. Sinds die tijd maakt het bestuur van de Stichting Countrytrack radioprogramma’s voor diverse lokale omroepen in Nederland.

Ouder dan vorige week