Atos RTV

5 maart 2013
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT - De twee vrijwilligers van ATOS Radio, Jimmy Dingemans en Sander de Haas, hebben na 6 dagen en 5 nachten aaneengesloten radio maken onder het motto “Beat the Challenge” net iets meer dan 9.100 euro binnengehaald voor het goede doel, de Stichting Ambulancewens. Dat bedrag is bijeengebracht door luisteraars, sponsors en min of meer toevallige voorbijgangers op het NS-station in Zwijndrecht, waar een tijdelijke radiostudio was gebouwd. Vanaf maandag 25 februari 9 uur was er gedurende 135 uur onafgebroken aandacht voor de Stichting Ambulancewens. De ruim 200 vrijwilligers van die Stichting maken de laatste wens mogelijk van mensen, die niet lang meer te leven hebben. En in die week zijn er op ATOS Radio veel ontroerende verhalen te horen geweest van wensvervullingen. Dat stimuleerde veel luisteraars om geld te komen brengen op het station of te SMS-en voor het draaien van een verzoeknummer.

De anders toch wat saaie stationshal in Zwijndrecht was de afgelopen week het toneel van allerlei meelevende mensen, die de DJ’s moreel kwamen steunen. Eén van de hoogtepuntjes daarbij was wel een spontane via twitter geïnitieerde “Harlem Shake”, een dans waar ongeveer 100 mensen donderdagavond laat aan meededen.

Prachtig was het dat treinreizigers, die niet op de hoogte waren van de actie “Beat the Challenge” toch meteen naar de portemonnee grepen en geld in de gleuf van de deur van de glazen studio wierpen. Of kinderen die met hun ouders samen een handvol munten naar binnen gooiden. Gelukkig liet ook het bedrijfsleven zich niet onbetuigd.
Het totaalbedrag van de actie werd dinsdagavond tijdens het wekelijkse actualiteiten-programma “Informatos” in de ATOS-studio door de trotse Sander en Jimmy aan Kees Veldboer van de Stichting Ambulancewens overhandigd. Hij heeft de Stichting zes jaar geleden opgericht.

Of er volgend jaar een herhaling komt van “Beat the Challenge”, is nog niet zeker. Maar de twee DJ’s hebben er, nu ze inmiddels weer een beetje van alle opwinding bekomen zijn, wel zin in, misschien.

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Ouder dan vorige week